1.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Dvije uredbe za vrijeme trajanje vanrednog stanja u Republici Srpskoj

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, organizovala je u Palati Republike sastanak kojem su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar pravde Anton Kasipović i predsjednik Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šojala.

Kako je saopšteno – na sastanku su razmatrane uredbe sa zakonskom snagom koje je Vlada Republike Srpske uputila predsjedniku Republike Srpske i koje će trajati za vrijeme vanrednog stanja.

Nakon obrazloženja sadržaja i potrebe donošenja uredbi koje su dali akteri sastanka, stekli su se uslovi za donošenje dvije uredbe: 

- OGLAS -

1. Uredbe sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u sudskim postupcima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske;

2. Uredbe sa zakonskom snagom o prekršaju izazivanja panike i nereda.

“Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske”, saopšteno je.

Slična ili ista riješenja već su primijenile zemlje u okruženju u kojima je proglašeno varedno stanje – poručeno je iz kabineta Cvijanović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA