7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Golom Ahmetovića bordo tim slomio otpor Krupe i upisao novi trijumf

Fudbaleri Sarajeva su u utakmici 21. kola Premijer lige BiH nastavili nizati pobjede, a danas su na Koševu savladali ekipu Krupe sa 2:1.

Sjajno je ponovo Sarajevo otvorilo utakmicu, a poveli su bordo momci već u 4. minuti.

Nakon jednog centaršuta s desne strane očajno je reagovala odbrana Krupe, a pred golom gostiju se snašao Emir Halilović i poslao loptu u mrežu.

- OGLAS -

Nastavilo je Sarajevo dobro igrati, Handžić je nakon ubačaja Halilovića pogodio prečku, a sjajno je branio i Matej Marković.

Ipak, iz prvog udarca na gol Krupa dolazi do poravnanja. Igrala se 36. minuta, Nikodijević je malo sretno prošao, a onda je lijepo savladao Vladana Kovačevića.

Silovito je krenulo Sarajevo i u drugi dio utakmice. Odmah je šansu imao Ahmetović, a nakon kornera je još jednu fenomenalnu intervenciju imao Marković.

U 51. minuti nevjerovatan promašaj Stanojevića. Lopta se odbila do njega na sedam metara od gola, a on ju je zapucao na tribine…

Prevagu je u nastavku donio džoker s klupe Mersudin Ahmetović. On u 73. minuti svojim pogotkom donosi vodstvo, a kasnije će se ispostaviti i pobjedu svom timu.

Tada je nakon prodora i centaršuta Emira Halilovića rutinski pogodio mrežu Markovića i donio radost publici na Koševu.

Do kraja nije bilo promjene i Sarajevo je slavilo novi trijumf, koji ih ostavlja prilično daleko od Zrinjskog, jedinog konkurenta u borbi za titulu.

Sarajevo – Krupa 2:1 (Halilović 4’, Ahmetović 73’ / Nikodijević 36’) Stadion Asim Ferhatović Hase. Sudija: Mateo Musa. Žuti kartoni: Miloš Stanojević (Sarajevo)

Sarajevo: Kovačević, Lazić, Dupovac, Hebibović, Šabanović (od 62. Tatar), Stanojević, Kapić (od 46. Ahmetović), Crepulja, Velkoski, Halilović, Handžić (od 63. Rahmanović).

Krupa: Marković, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Nikodijević, Nikolić (od 76. Puzigača), Milanović, Maksimović, Miketek, Dalić, piše scsport.ba

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA