Vijesti
Šutao sina nogom na maturskoj proslavi. Djeca prestravljena, kamere sve snimile (VIDEO) Težak incident dogodio se dvorištu jedne osnovne škole koja se nalazi u okolini Prokuplja.
#

Naime, otac jednog dječaka prišao je grupi maturanata i svog sina izvukao iz gužve, nakon čega ga je oborio na beton i počeo krvnički da ga šutira.

Ostala djeca su šokirano gledala šta se dešava i niko od osnovaca nije smio da reaguje i spriječi ovakvo stravično nasilje.

Kako nezvanično saznaje Kurir, u pitanju je bila proslava kraja školske godine, a jedan izrevoltirani otac odlučio je da dječje slavlje prekine i bijes prema svom sinu iskali pred punim dvorištem djece.

Direktor škole za Kurir je rekao da se incident desio u ponedjeljak negdje oko pola jedan, kada su maturanti sami organizovali proslavu i pozvali trubače. Pukom srećom, incident se desio dok su još nastavnici i razredne starješine bile u školi.

“Dječak koji je pretučen nije maturant, već đak sedmog razreda, koji se priključio slavlju drugara maturanata. U jednom trenutku došao je njegov otac, i niko nije mogao ni da posumnja šta će uslijediti. Nisam bio u školi kada se to desilo, ali sam bio šokiran kada sam video batinjanje na video snimku. Otac je izvukao dijete i krvnički ga tukao, a cijeli incident spriječila je jedna naša hrabra nastavnica”, rekao je direktor škole i dodao da je škola odmah nakon incidenta reagovala.

Odmah danas je, prema njegovim riječima, zasjedao tim za nasilje u školi, pričalo se o tome, i predložen je plan zaštite djeteta.

 

“Cijeli slučaj prijavio sam Centru za socijalni rad, policijskoj upravi tog mesta, i školskoj upravi Niš. U stanici sam izjavu dao i ja kao direktor, i nastavnici koji su prisustvovali incidentu. Policija nije bila u školi, ali sam saznao da je kasnije saslušan u policiji i da mu je izrečeno udaljenje iz kuće.

O cijelom slučaju obaviješten je tužilac i protiv oca će biti pokrenut postupak, ispričao je sagovornik.

Kako je dodao, škola je spremna za saradnju sa nadležnima, ali je prioritet njima sam đak koji je pretučen, kao i djeca koja su to nasilje gledala.

“Djeca koja su se tamo zatekla doživjela su veliku traumu. Vidno je bilo da su se djeca ukočila od straha, i sa njima će ponaosob narednih dana biti obavljen razgovor kako se to ne bi odrazilo na njihovo psihološko stanje. Što se pretučenog dječaka tiče, on danas nije bio u školi jer je bio u Centru za socijalni rad i na ljekarskim pregledima. Čim ponovo krene na nastavu, naš psiholog će tom sedmaku pružiti punu pažnju kako bi mu se pomoglo da traumu prebrodi što prije”, zaključio je on.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.