Vijesti
Sutra inauguracija predsjednika Sjeverne Makedonije Novoizabrani predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski svečano će biti inauguriran na sjednici državnog parlamenta u nedjelju, 12. svibnja, čime će službeno započeti njegov petogodišnji mandat
#

Pendarovski koji je dobio službenu potvrdu Državnog izbornog povjerenstva da je izabran za šefa države, izjavio je da je ovim izborima zemlja pokazala da može da se ponaša europski i da radi profesionalno.

Također je najavio da će sudjelovati u reformama obavještajnih službi koje su pod nadzorom predsjednika i da će se o zakonima koje nije potpisao dosadašnji predsjednik Đorđe Ivanov konsultirati sa svojim pravnim timom, kojeg će formirati sljedećeg tjedna.

Pendarovski je poručio kako politički revanšizam neće postojati niti u institucijama koje su u nadležnosti predsjednika, niti u predsjedničkom kabinetu.

"Svi oni koji rade profesionalno nastavit će raditi, a svatko tko krši zakon treba odgovarati", naglasio je novi šef Sjeverne Makedonije, prenosi RTS.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.