17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Okončano asfaltiranje dijela Bolničke a sutra počinju radovi u ulici Koševo

Radnici građevinske firme „Grakop“, prema utvrđenoj dinamici, okončali su radove na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige u dužini od 440 metara, a sutra započinju radovi rekonstrukciji dijela Ulice Koševo – 1. faza od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara.

Ukupna vrijednost radova u dijelovima ulica Bolnička i Koševo je 700 hiljada KM, a sredstva su obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

–Prvobitno je mašinski uklonjen stari asfalt i postavljena nova tamponska podloga. Kako je bilo i planirano zamijenjeni su oštećeni ivičnjaci sa obje strane saobraćajnice. Urađena je nova drenaža za prikupljanje podzemnih voda, te nivelacija šahtova i slivnika na novu kotu. Na kraju radova je postavljen najkvalitetniji SMA asfalt, a preostali su još radovi na čišćenju i iscrtavanju horizontalne saobraćajne signalizacije. Tokom izvođenja radova, na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, u potpunosti je bio obustavljen saobraćaj motornih vozila na ovoj dionici Bolničke ulice. Sutra planiramo započeti radove na dijelu Ulice Koševo. Zbog velikog protoka motornih vozila nismo mogli istovremeno zatvoriti obje ove ulice, jer bi nastao saobraćajni kolaps, istakli su iz građevinske firme „Grakop“ te dodali da danas prestaje obustava saobraćaj u Bolničkoj ulici, a da je predviđena izmjena režima saobraćaja u Ulici Koševo o čemu će izvođač radova postaviti odgovarajuću vertikalnu signalizaciju kako bi se saobraćaj usmjerio alternativnim pravcima.

- OGLAS -

Općina Centar je zajedno sa Direkcijom za ceste KS obezbijedila sredstva i za drugu fazu rekonstrukcije Ulice Koševo od raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova do Titove ulice, dužine 232 metra.

S obzirom na značaj ovog projekta za poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja apelujemo na naše sugrađane, odnosno vozače i pješake, da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje kako bi se rekonstrukcija navedenih saobraćajnica realizovala u planiramo roku.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA