12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

PDP: SNSD-e nastavlja s obmanjivanjem i laganjem naroda u RS

-Iz Partije demokartskog progeresa (PDP) izjava šefa Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igora Žunića, da Program reformi BiH neće biti upućen nigdje dok o njemu ne raspravi Narodna skupština Republike Srpske, nova je podvala kojom se potvrđuje da SNSD-e nastavlja s obmanjivanjem i laganjem naroda u Republici Srpskoj.

Očigledno je, kako je saopćeno, da je namjera SNSD-a da se o Programu reformi raspravlja tek nakon izbora novog Vijeća ministara, kako bi se dobilo formalno pokriće u NSRS. Međutim, rasprava tada neće imati nikakav značaj, jer se, po zaključku Predsjedništva BiH, Program reformi automatski upućuje u Brisel nakon potvrđivanja novog Vijeća ministara.

-Žunićeva izjava u kojoj kalkuliše vremenom održavanja posebne sjednice NSRS o Programu reformi dokazuje da Milorad Dodik ne smije s dokumentom izaći pred Narodnu skupštinu dok sve ne bude gotovo, jer mu to ne dozvoljavaju Šefik Džaferović i Željko Komšić – stoji u saopćenju.

- OGLAS -

PDP ponovo poziva, kako je navedeno, članove Predsjedništva BiH da konačno objave dokument koji su usvojili i da javnost Republike Srpske bude s njim upoznata prije izbora novog Vijeća ministara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA