2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Čović: Jedinstvo je ključno za opstanak Hrvata u BiH

 
Manifestacijom nastavljena je tradicija održavanja zajedništva, prije svega privrednika i osoba iz javnog života, u Hercegovini tokom Sajma privrede Mostar, i uzvratno, u Orašju uoči festivala Dani hrvatskog filma.
 
U svom obraćanju Čović je kazao kako je ovo zajedništvo koje svima šalje poruku, i Hrvatima i Bošnjacima i Srbima i svima koji žive s nama, ali i predstavnicima međunarodnih institucija koji promišljaju kako urediti ovaj prostor.
 
Istakao je kako su želja i potreba za zajedništvom učinili da ovakvi susreti postanu tradicija.
 
– Danas je napravljena jedna neraskidiva nit, poveznica između svega onoga što povezuje između Save i Jadranskog mora, od Neuma do Orašja i Brčkog. Duboko vjerujem da je neraskidiva povezanost svih nas večeras ovdje i svih onih koji su večeras s nama, iako nisu ovdje prisutni. Ja vjerujem da je to jedini put za hrvatski narod, da se sačuva, održi, opstane u BiH -, rekao je Čović, prenosi Fena.
 
Organizatori 6. večeri Hercegovine u Posavini su vlade Hercegovačko-neretvanskog, Posavskog, Zapadnohercegovačkog i Kantona 10, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA