17.7 C
Sarajevo
29.03.2024

City, baš kao nekad: Chelsea nemoćan u velikom derbiju, lagani bodovi odlaze na Etihad

Fudbaleri Manchester Cityja slavili su rezultatom 3:1 u velikom derbiju protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

City konačno liči na onu ekipu koja je razbijala rivale, a posebno one najveće u Premier ligi. Građani su se večeras prošetali Stamford Bridgeom, upisavši jednu od najlakših i najljepših pobjeda ove sezone.

Jednostavno, Plavci danas nisu imali šta da rade. Nakon malo više od pola sata bilo je već 0:3 i jasno da bodovi odlaze na Etihad.

- OGLAS -

U 18. minuti Phil Foden je samo proslijedio loptu za Ilkaya Gundogana koji se okreće i lijepo pogađa čime je nastavio sa sjajnom formom u posljednje vrijeme. Samo tri minute kasnije, Kevin De Bruyne je proigrao Fodena koji iz prve lijevom nogom pogađa iza Edouarda Mendyja.

Sjajnih 16 minuta Cityja krunisao je golom i De Bruyne u 34. minuti susreta. Belgijanac je ispratio kontru koju je istrčao Raheem Sterling, te je pogodio nakon što je engleski reprezentativac pogodio stativu.

U nastavku gosti su stali na loptu. Pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, ali je Mendy spasio nevjerovatnom odbranom udarac glavom Rodrija.

U posljednjim trenucima utakmice Callum Hudson-Odoi je uspio samo smanjiti prednost gostiju, tako da je City upisao veliku pobjedu večeras kojom se priključio borbi za sam vrh, pošto ima i dvije utakmice manje.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA