13.8 C
Sarajevo
28.03.2024

Instagram kreće u veliku akciju koja bi nekima mogla znatno stanjiti novčanike

Za mnoge mlade i pripadnike generacije koja je odrasla s internetom jedno je od najpoželjnijih zanimanja – influencer.

Umjesto klasičnog uredskog posla i radnog vremena od 9 do 17, mladi žele biti sami svoji gazde i raditi ono što vole – predstavljati proizvode, kuhati, putovati i slično i, naravno, za to biti dobro plaćeni.

A hoće li brendovi koristiti usluge određenih influencera i koliko će ih platiti, najčešće ovisi o broju pratitelja koje te osobe imaju na Instagramu, YouTubeu ili drugim platformama. Zbog toga dio korisnika “vara” i svoju popularnost podiže na umjetan način koristeći aplikacije trećih strana s kojima se povećava broj pratitelja, lajkova i komentara uz objave.

- OGLAS -

Za korištenje takvih aplikacija korisnici često moraju predati privatne podatke za prijavu na ovu društvenu mrežu, čime se direktno krše pravila korištenja Instagrama.

Iz Instagrama su najavili da kreću u borbu s takvim korisnicima te su razvili alat koji može prepoznati račune koji koriste servise i aplikacije za povećanje broja pratitelja, lajkova i komentara. Takve korisnike Instagram će upozoriti i obavijestiti o kršenju pravila te će od njih zatražiti promjenu lozinke.

 Ako i nakon toga korisnici nastave s primjenjivanjem metoda za lažno povećanje popularnosti, to bi moglo utjecati na “njihovo iskustvo korištenja Instagrama”, iako iz kompanije nisu objasnili na što konkretno misle. Ovo je samo još jedan korak s kojim žele zaštititi platformu od lažnih vijesti i korisnika te prevarantskih aktivnosti i osigurati da Instagram bude zajednica u kojoj se “ljudi povezuju na autentičan način”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA