5 C
Sarajevo
25.04.2024

Druga konferencija Turističke zajednice Kantona Sarajevo: Visit Sarajevo

Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje konferencije pod nazivom: “POTREBE, OČEKIVANJA I DOSADAŠNJA ISKUSTVA”, Turistička zajednica Kantona Sarajevo ove godine organizira drugu po redu konferenciju, kako bi upoznali domaće incoming turističke agencije, hotelijere i licencirane vodiče o profilu turista koji posjećuju Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Cilj održavanja konferencije je da inostranim turistima u Kantonu Sarajevo omogućimo što ugodniji boravak, da riješimo probleme sa kojima se susreću, da se prilagodimo različitim kulturološkim zahtjevima i učinimo boravak u Sarajevu i Bosni i Hercegovini što ugodnijim, te da u stranim turistima probudimo želju da nas ponovo posjete i preporuče kao kvalitetnu, zanimljivu i atraktivnu destinaciju.

Domaći turistički djelatnici će ovom prilikom imati mogućnost da saznaju više o profilima, potrebama i očekivanjima turista iz sljedećih zemalja:

- OGLAS -

1. Sjedinjenih Američkih Država
2. Italije
3. Velike Britanije
4. Španije
5. Katara
6. Malezije

Prezenteri na konferenciji će biti predstavnici ambasada iz prethodno navedenih zemalja. Širenjem liste zemalja u odnosu na prethodnu godinu, osiguravamo kontinuitet dobre prakse, a turistički djelatnici dobijaju nova saznanja o turistima koji nas posjećuju i ulaze spremniji u turističku sezonu.

Budući da je broj mjesta ograničen, molim da blagovremeno prijavite svoje prisustvo na: info@visitsarajevo.ba.

Datum održavanja konferencije: srijeda, 03.04.2018. godine.
Mjesto održavanja konferencije: Hotel Bosnia, Kulovića 9, 71000 Sarajevo.
Trajanje konferencije: od 09:30 do 14:00 sati.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA