8 C
Sarajevo
16.04.2024

Bh. rukometaš Ivan Karačić: Protiv Hrvatske neću štedjeti brata

 Ivan Karačić, rukometni reprezentativac BiH danas će u Poreču po drugi put odmjeriti snage protiv rođenog brata Igora, koji nastupa za Hrvatsku. Nakon jučerašnjeg poraza od Katara rezultatom 27:30 na “Croatia cupu 2020“ Karačić stariji je rekao da brata sigurno neće štedjeti u međusobnom duelu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Obje ekipe će da idu na pobjedu. To je prijateljska utakmica, ali obje ekipe žele da odu na EURO sa nekim dobrim utiskom. Daćemo sto posto sebe da pobijedimo, a brata neću štedjeti sigurno“, kazao je Ivan Karačić za internete stranicu Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Inače bh. tim je u petak uvečer odigrao odličnih 45 minuta protiv Katara i bio u konstantnoj prednosti od jednog do četiri gola. Ipak, u završnici utakmice došlo je do pada igre, što su Katarani iskoristili i slavili sa 30:27.

- OGLAS -

“Nekih 45 minuta smo sve držali pod kontrolom i u tom trenutku smo možda taktički odigrali slabije. Pokušali smo da odigramo sedam na šest, ali nismo to najbolje iskoristili. Protivnik nas je znao kazniti, ali mislim da je to uglavnom zbog umora. Imali smo težak put do Poreča i dva dana pauze prije toga, tako da sve u svemu smo zadovoljan sam kako smo igrali tih prvih 45 minuta. Na nama je da to promijenimo, tako da to ubuduće bude 60 minuta“, istakao je Karačić.

I Hrvatska i BiH se pripremaju za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se od 9. do 26. januara ove godine održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Hrvatska će igrati u grupi “A“ sa Srbijom, Crnom Gorom i Bjelorusijom. BiH će se nadmetati u grupi “D“ sa selekcijama Francuske, Norveške i Portugala.

Prijateljski duel između “kauboja“ i “zmajeva“ igraće se večeras u Poreču sa početkom u 16.50 sati.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA