Vijesti
U Crnoj Gori potvrđen još jedan slučaj zaraze koronavirusom Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je danas da je pacijent koji je ranije vođen kao importovani slučaj pozitivan na virus korona i da se vodi kao dodatni oboljeli.
#
 

 Iz ovog instituta su naveli da je kretanje oboljelog kroz Crnu Goru rekonstruisano, ostvareni kontakti su identifikovani i stavljeni pod izolaciju uključujući i zdravstvene radnike, kao i radnike drugih službi koji su bili u kontaktu sa oboljelim, a njihovo stanje i uzorkovanje će se intenzivno pratiti i sprovoditi.

U laboratorijama je od posljednjeg presjeka stanja obrađeno 208 uzoraka na infekciju virusom korona, a među urađenim analizama nalaze se ponovljeni uzorci osobe čija klasifikacija nije bila završena i kod koje je epidemiološko istraživanje u toku.

Iz Institutu za javno zdravlje istakli su da je iz današnjeg uzorka, koji je uzet iz donjih dijelova respiratornih puteva, dobijen pozitivan nalaz, što je potvrdilo sumnju da je riječ o osobi koja se nalazi u fazi oporavka od infekcije virusom korona, a koja je inficirana i najveći dio toka infekcije provela je van Crne Gore.

Do sada je u Crnoj Gori oporavljeno 314 osoba od virusa korona, trenutno su oboljela dva lica, dok je devet prminulo.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.