3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Gerrard produžio ugovor s Glasgow Rangersima

Steven Gerrard potpisao je produženje ugovor za dvije godine s Glasgow Rangersima. Time bi trebao biti menadžer “policajaca“ do ljeta 2024. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bivši kapiten Liverpoola i reprezentacije Engleske napravio je sjajan posao u Škotskoj od dolaska na Ibrox u ljeto 2018. godine.  

“Oduševljen sam što mogu produžiti boravak u ovom fantastičnom fudbalskom klubu. Kada mi je predsjednik Dave King spomenuo mogućnost produženja ugovora s Rangersima, to je bila vrlo jednostavna odluka koju sam donio, jer sam ovdje veoma sretan i osjećam da zajedno gradimo nešto posebno u klubu. Želio bih zahvaliti Upravnom odboru na podršci koju su mi pružili tokom dosadašnjeg perioda u klubu, a što je najvažnije, i navijačima Rengersa koji su prihvatili i mene i tim i daju nam ogromnu podršku i ove i prošle sezone”, kazao je 39-godišnji Gerrard nakon potpisa novog ugovora.

- OGLAS -

Gerrard je imao blistavu igračku karijeru tokom koje je igrao za Liverpool i tek posljednjih godinu i po u LA Galaxyju. Za “redse” je odigrao 710 takmičarskih utakmica i postigao 186 golova. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 114 puta uz 21 pogodak. Trenerskim poslom se počeo baviti u omladinskoj školi Liverpoola, a prvi seniorski klub mu je Glasgow Rangers u koji je stigao u aprilu 2018. godine.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA