20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

SDS traži posebnu sjednicu NSRS o dokumentu poslatom u NATO

Na osnovu onih informacija kojima raspolažemo, Predsjedništvo SDS je ocijenilo da usvojeni dokument o procesu reformi vojske direktno uvodi Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku u NATO proces integracija, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS, održane danas u Bijeljini.

“Takav dokument koji nije razmatran na sjednici Narodne skupštine RS u direktnoj je suprotnosti sa odlukom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti i principu kada je u pitanju vojno svrstavanje da u bezbjednosno-vojnom smislu RS može biti samo tamo gdje je i Srbija”, rekao je Šarović.

On je dodao da će u narednim danima Klub poslanika SDS u Narodnoj skupštini zatražiti sazivanje posebne sjednice kako bi imali relevantne informacije i kako bi se ovaj dokument mogao predočiti poslanicima, ali i cjelokupnoj javnosti.

- OGLAS -

“Ne vidimo razlog bilo kakve tajnosti, jer se radi o dokumentu o strateškom dokumentu od vitalne važnosti koji interesuje sve jer se radi o jednom od najvažnijih dokumenta koji je kreiran u poslednjih nekoliko godina”, istakao je Šarović.

Predsjedništvo SDS je konstatovalo da je ovo jedna od najvećih grešaka Milorada Dodika, koja može da ima dalekosežne posljedice za sve u RS-u, i da se usvojenim dokumentom jasno aktivira MAP, bez obzira na to što je naziv dokumenta promijenjen.

“Pored rasprave u Narodnoj skupštini, povešćemo obimne razgovore o jasnosti na ovu temu i pitanja proslijediti i našim odborima širom RS ovih dana. Ovo pitanje će obilježiti cijelu 2020. godinu, a možda i duže”, kazao je Mirko Šarović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA