5 C
Sarajevo
27.04.2024

Luigi Riva postaje počasni predsjednik Cagliarija

Tommaso Giulini, vlasnik Cagliarija, objavio je da će legenda italijanskog fudbala Luigi Gigi Riva postati počasni predsjednik kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Giulini je ovu informaciju otkrio tokom predstavljanja dokumentarca koji je Sky Sport Italia napravio o Rivi, “čovjeku koji se dva puta rodio”.

“Gigi Riva je odlučio da nam ukaže veliku čast i 18. decembra će postati počasni predsjednik Cagliarija”, rekao je Giulini za italijanske medije.

- OGLAS -

Rivin sin Nicola prisustvovao je promociji dokumentarca, a u publici su bile i druge legende italijanskog fudbala, poput Alessandra Costacurte, Giuseppea Bergomija, Fabija Capella…

Riva, kojem je danas 75 godina, osvojio je naslov šampiona Italije s Cagliarijem 1970. godine. Najbolji strijelac Serije A bio je u tri navrata (1967., 1969. i 1970. godine).

U Kuću slavnih italijanskog fudbala primljen je 2011. godine. Za reprezentaciju Italije, s kojom je 1968. godine osvojio naslov šampiona Evrope i 1970. bio vicešampion svijeta, odigrao je 42 utakmice i postigao 35 golova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA