11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Prognoza vremena u BiH: Sljedeće sedmice temperature zraka ispod nule

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Puhat će slab do umjeren vjetar u Posavini i na sjeveroistoku Bosne istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u ostalim područjima jugozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena Celzijusa.

U ponedjeljak u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima, ponegdje praćenim grmljavinom. Poslije podne moguć je prestanak padavina u Krajini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovni jutro će biti sunčano uz postepeno naoblačenje. Kiša se očekuje sredinom dana i tokom poslijepodneva. Vjetar u Bosni u jutarnjim satima i prije podne slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Posavini, Krajini i na sjeveroistoku Bosne s jakim udarima, a u ostatku dana slab promjenjivog smjera.

U Hercegovini, veći dio dana moguća je umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature iznosit će od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 24 do 28 stepeni.

- OGLAS -

U utorak vrijeme će biti sunčano i to prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Jutarnje temperature bit će od 0 do 6, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 stepena.

U srijedu očekuje se sunčano vrijeme prohladno s mrazom. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature iznosit će od -1 do pet, na jugu od pet do 10, a dnevne od 14 do 19, na jugu od 20 do 24 stepena.

U četvrtak vrijeme će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne moguća je magla. Jutarnje temperature iznosit će od dva do sedam, na jugu od osam do 13, a dnevne od 18 do 23, na jugu od 22 do 26 stepeni.

Do kraja sedmice suho i stabilno vrijeme.
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA