12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Tepić: Vučić da objasni kakvi su poslovi sve ugovarani sa Dahlanom i Madalalom?

Narodna poslanica i potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da javnosti objasni ko su Palestinci Mohamed Dahlan i Adham Abo Madalala i koja je njihova uloga u, kako je rekla “ličnim kombinacijama vrha SNS” u izvozu oružja na Bliski istok. 

Tepić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije iznijela podatke i pokazala fotografije koje, kaže, svjedoče o vezi predstavnika vlasti sa ljudima sa potjernica, prenosi N1.

“Prvi od njih nije baš nepoznat našoj javnosti, zove se Mohamed Dahlan, on je bivši šef palestinske tajne službe, a danas je lice sa Interpolove potjernice, međutim, on i dalje bezbjedno živi u vili na Dedinju, usred Beograda. Drugi Palestinac na kog su nam uzbunjivači ukazali i kog su označili kao ključnog operativca u ovim sumnjivim poslovima, trgovini oružjem zove se Adham Abo Madalala, najbliži je Dahlanov savjetnik, inače bio je prvi ambasador Palestine u Crnoj Gori i takođe živi u Beogradu”, navela je.

- OGLAS -

Tepićeva, kako prenosi N1, od tužilaštva traži da pokrene istragu, a pitanja iz skupštinskog hola upućuje šefu države.

“Vučića pitam, kakvi su to poslovi sve ugovarani na ovim njegovim fotografijama sa Dahlanom i sa Madalalom? I o čemu predsjednik jedne države može da razgovara i dogovara i sarađuje sa čovjekom sa Interpolove poternice. U ime koga Vučić pije sa Dahlanom, dok se s druge strane hapse ljudi koji ukazuju na kriminal sa trgovinom oružjem?”

Vrh Srpske napredne stranke poslanica je nazvala ratnim profiterima, te dodala da očekuje da se predsjednik te stranke i države Aleksandar Vučić oglasi što prije, zato što je, kako kaže, u pitanju nacionalna bezbjednost.

“Da li će ova zemlja i ovi građani uskoro da se suoči sa nečijom osvetom imajući u vidu da su srpske granate bile bacane na nečije glave”, navela je.

Tepićeva je rekla i da se uzbunjivač, koji joj je dostavio podatke, nije obratio nadležnima, kako zakonska procedura nalaže, pošto je prema njenim riječima vrh SNS-a iznad zakona. 

Većina fotografija, kako sanduka u kojima se sumnja da je oružje, tako i Vučića sa Palestincima napravljena je na aerodromu.

Navela je da je u izvoz oružja, kako prenosi N1, uključen i Slobodan Tešić, “javnosti poznat kao najveći balkanski trgovac oružjem, čovek kome je nedavno zabranjen ulazak u SAD a za koga nije nepoznato da je sponzor Srpske napredne stranke i da je njegova ćerka bila na listi SNS”.

“Ključno pitanje je da li smo svi taoci ovih ratnih profitera u koje označavam vrh Srpske napredne stranke sa Aleksandrom Vučićem, Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem Brankom. Znamo gdje je sve završilo to srpsko oružje i zabrinuta sam da li će ova zemlja i njeni građani da se suoče sa nečijom osvetom jer su srpske granate bacane na njihove glave”, kazala je poslanica SSP.

Dodala je da je od uzbunjivača dobila informaciju da se na beogradskom aerodromu od jutros nalazi upozorenje na srpskom i engleskom jeziku kojim se putnici obavještavaju da svako iznošenje u javnost informacija o trgovini oružjem predstavlja krivično djelo.

Obradović negirala navode: Cilj diskvalifikacija Vučića i Srbije

Potpredsjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović rekla je da je “apsolutna laž” sve što je Tepić izgovorila, u vezi sa navodnom trgovinom oružjem, sa, kako je rekla, jednim jedinim ciljem koji imaju i “ona i cio Savez za Srbiju, a to je – diskvalifikacija Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića i države Srbije uopšte”.

Obradović je rekla da je Tepić očigledno jako nezadovoljna što joj ne polazi za rukom da ubijedi ljude u Srbiji da je Aleksandar Obradović heroj, jer je “taj čovjek bez pardona, punih pet godina snimao i iznosio iz Krušika povjerljiva dokumenta i fotografije o poslovanju i predavao ih strancima, a sve to u ime osvete i zarad ličnih interesa, jer mu je majka smijenjana sa mjesta direktora”.

N1 prenosi da je Obradović rekla da je možda najbolje pitati radnike “Krušika” da li im je bolje danas, “kada imaju plate od 51.000 dinara, ili kada im je direktorka bila majka Aleksandra Obradovića i na vlasti Đilas i ostali, kada su im plate bile 37.000, a Kušik poslovao sa milionskim gubicima”.

Obradović je rekla, da Tepićka danas ide korak dalje sa još “brilijantnijom idejom”, da se ni manje, ni više, nego nasred beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” tajno “pune avioni oružjem”.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA