11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Podrška ministrici Bogunić, tendeciozni navodi Sivre

Vlada odbacuje sve tendenciozne navode koje je u više navrata iznio predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – Kantonalni odbor KS Saudin Sivro o radu resorne ministrice i Ministarstva u cjelini.

Nijedno pravo iz kolektivnih ugovora zaposlenih u obrazovnom sistemu nije i neće biti ugroženo. Dolaskom ove vlade unaprijeđena je primjena kolektivnih ugovora te je iskazan bolji tretman zaposlenih u sektoru obrazovanja, navodi se u saopćenju Pres-službe KS.

Vlada KS je, kako se navodi, opredjeljene za unapređenje standarda zaposlenih u javnom sektoru, uključujući i obrazovanje, kao i poštivanje obaveza, iskazala isplatom razlike sredstava za plate po uvećanoj osnovici prije krajnjih rokova.

- OGLAS -

Vlada KS je, dodaje se u saopćenju, poručila da kao jedinstven kolektiv stoji iza svakog svog člana, da jedinstveno djeluje u donošenju odluka te da neće podlijegati neutemeljenim pritiscima onih koji ne odobravaju reformske mjere koje provodi.

Vlada KS je, također, iskazala zadovoljstvo da su brojni građani i građanke i strukovne organizacije prepoznali i podržali pokrenute procese koji imaju za cilj uređenje sistema te unapređenje svih segmenata funkcioniranja javne službe u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA