2 C
Sarajevo
26.04.2024

Radonjić odlazi s funkcije direktora Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Crne Gore (ASK) Sreten Radonjić kazao je da se neće prijaviti za drugi mandat na toj poziciji, prenosi Anadolu agency (AA).

On je nakon sjednice Savjeta ASK-a na kojoj je trebaio da bude razmatran radni dokument Evropske komisije o pregovaračkim poglavljima 23 i 24 kazao da je odluku donio iz ličnih razloga. 

Radonjić je rekao i da je mnogo bolje da novi direktor agencije bude izabran sada, nego naredne godine tokom kampanje za parlamentarne izbore.

- OGLAS -

“Mogao bih da budem tu još pet, šest mjeseci i bolje da sad bude izabran direktor nego usred izborne kampanje, kako bi bio potpuno spreman da se upozna sa radom i nadležnostima i bio u potpunosti spreman da preuzme agenciju”, rekao je Radonjić.

On je ocijenio dosadašnji rad ASK-a odličnim, ali nije mogao da odgovori na pitanje ko će ga zamijeniti na čelu agencije.

“Niko mi nije sugerisao da napustim funkciju, a na tu odluku nije uticao ni veliki broj kritika koje su dolazile sa međunarodnih i domaćih adresa na rad agencije”, kazao je on.

Predsjednik Savjeta ASK-a Momčilo Radulović rekao je da će preduzeti sve da agencija spremno dočeka izbore u narednoj godini. On je kazao da su pred agencijom važni izazovi, na šta je ukazano i u izvještaju EK.

“Dobro je da imamo ove promjene u relativno dugom periodu prije izbora”, rekao je Radulović.

Na sjednici nije razmatran radni dokument Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 već je najavljeno da će se ta tema razmatrati na nekoj sljedećoj sjednici, kada joj budu prisustvovali svi članovi Savjeta i direktor agencije.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA