1 C
Sarajevo
23.04.2024

Klopp dobio pitanje o koronavirusu pa očitao životnu lekciju španskom novinaru

Trener Liverpoola Jurgen Klopp naljutio se na jednog novinara iz Madrida nakon što mu je ovaj na pressici pred duel protiv Atletico Madrida u Ligi prvaka postavio pitanje o koronavirusu.

Liverpool će sutra na Anfieldu ‘juriti’ zaostatak od 0:1 iz Madrida protiv Atletica, a pomenutog novinara je prije utakmice zanimalo i nešto vezano za koronavirus.

On je upisao Kloppa sljedeće: “Mi smo stigli iz Španije. Tamo su škole zatvorene, zabranjen je odlazak na stadione, rečeno je da se ne rukujemo prije utakmice, ali fudbal je igra u kojoj postoji fizički kontakt, zar niste zabrinuti da će nogometaši biti izloženi?”

- OGLAS -

Nijemac se nakon toga naljutio pa mu je odlučio održati lekciju.

“Ti si iz Madrida? Živiš li u Madridu? Jesi li ti zabrinut? Dio si društva i bez obzira na to što ne igraš utakmicu sutra trebao bi biti zabrinut i svi bi mi trebali biti zabrinuti. To je upravo ono što mi se ne sviđa. Sjediš ovdje i pitaš me to pitanje, ali si došao iz Madrida na utakmicu. Država je zatvorila škole i univerzitete, a ti si očigledno zabrinut, ali misliš da je fudbal vrijedan tvog putovanja. To je naš zajednički problem”, kaže Klopp i dodaje:

“Mi igramo i moramo uraditi svoj posao, a tvoj posao je da prenosiš informacije. Nadam se da to radiš bolje nego što postavljaš pitanja. Ovo je trenutak kada se zaista naljutim, kada mi stvaraš osjećaj da ja imam problem koji vi nemate. Svi mi imamo isti problem u ovom momentu”.

Trener Redsa dodaje da smo svi na istom brodu.

“Za mene, za vas i za igrače je dobro da se ne rukujemo. Time što se 22 savršeno zdrava fudbalera ne rukuju, šalje se poruka društvu. Na istom smo brodu”.

Nijemac poručuje kako nije siguran hoće li mjere zabrane koje se uvode na sadionima širom Evrope uroditi plodom, ali da će ih poštovati.

Sutrašnji meč na Anfieldu počinje od 21.00 časova.

(sportsport.ba)

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA