10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

U požaru izgorio krov kuće porodice Vilić

U popodnevnim satima u goraždanskom naselju Pobarnik došlo je do požara na kući porodice Vilić.

Intervencijom goraždanskih vatrogasaca požar je stavljen pod kontrolu, ali je u potpunosti izgorila krovna konstrukcija objekta.

– Dobili smo dojavu da gori dimnjak ali kada smo došli na lice mjesta gorila je krovna konstrukcija. Intervenisali smo sa dvije ekipe i dva vozila te pristupili gašenju s obje strane. Požar je stavljen pod kontrolu i slijedi detaljno gašenje – kazao je v.d starješine Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Goražde Benamir Uglješa.

- OGLAS -

Dodao je da će uzrok požara biti poznat nakon okončanja uviđaja. Iako se zvanične procjene štete tek očekuju, očigledno je da je ona velika. U međuremenu, podršku porodici Vilić ponudila je gradska uprava.

– Sva sreća da nije bilo žrtava jer smo ovdje zatekli jednu stariju osobu u potkrovlju. Sugerisali smo porodici Vilić da odmah prijavi štetu, a mi ćemo odmah ujutro poslati komisiju za procjenu. Krov je u potpunosti izgorio i potrebna je hitna sanacija kako bi se izbjegla još veća šteta, a mi ćemo kao i u sličnim situacijama, biti i uz ovu porodicu – kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji je bio na licu mjesta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA