3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Mijatović poručio Lagumdžiji: Uživaj u svojim milionima dok su SDA, HDZ i SNSD na vlasti

– Zlatko Lagumdžija se, nažalost, ponaša kao pijani milioner. Očigledno je da se čovjek ne može pomiriti s činjenicom da mu je politička karijera završena i da bi bilo mudrije da barem šutnjom amortizira štetu koju je pričinio bosanskohercegovačkom društvu kroz decenije svog političkog djelovanja i bogaćenja. Po istoj matrici kao i njegov kolega Dodik, Zlatko sebi uzima za pravo da određuje ko je legitimni Bošnjak, Srbin, Hrvat, kao i da ocjenjuje multietnički karakter SDP-a BiH – kaže Mijatović u izjavi za naš portal.

– Moram mu dati savjet da uživa u svojim milionima dok su još njegovi prijatelji iz SDA, SNSD-a i HDZ-a na vlasti. Jer jednog dana će se morati javnosti u BiH podnijeti računi oko imovine svih nas u političkom životu, a je li na to spreman stari mađioničar Zlatko, nisam siguran. Neka ne brine za SDP, daleko mu lijepa kuća, preživjet će i živjet će i SDP i Bosna i Hercegovina bez njegove magije i “patriotizma” – dodaje Mijatović.

Zlatko Lagumdžija je u jučerašnjoj izjavi za N1 rekao da “u vrhu SDP-a postoje ljudi koji sarađuju s obavještajnim službama iz susjedstva i da su poznati pod kodnim imenom M-3”. Mediji bliski Lagumdžiji ekspresno su u šifri M-3, prema njihovim prezimenima, “prepoznali” Damira Mašića, šefa Kluba poslanika SDP-a u Parlamentu FBiH, Sašu Magazinovića, predsjednika Glavnog odbora SDP-a, i Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA