Vijesti
U Srbiji još 34 zaraženih koronavirusom i troje umrlih Prema posljednjim podacima u Srbiji su potvrđena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom i još tri smrtna slučaja.
# Fena

Prema posljednjim podacima u Srbiji su potvrđena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom i još tri smrtna slučaja.

 Od jučer u 15 sati testirano je 5.298 osoba, od kojih su 34 bile pozitivne na koronavirus. Preminula su još tri pacijenta, te je ukupan broj potvrđenih smrtnih slučajeva u Srbiji 234. Postotak smrtnosti u toj zemlji je 2,18. Na respiratoru se trenutno nalazi 15 osoba, a do sada je od covida-19 izliječeno 4.904 pacijenta, podaci su internetske stranice covid19.rs.

 Epidemiolog Branislav Tiodorović za RTS je kazao da je podatak o 0,64 posto pozitivnih među testiranima izvanredan i da se nada da će do kraja svibnja taj broj dostići nulu.

 Istaknuo je da negativan test neće biti neophodan za one koji ulaze u Srbiju jer je situacija ocijenjena povoljnom i potpuno pod kontrolom.

 Pritom je dodao kako se prati situacija u drugim zemljama regije i Europe te da i one poduzimaju slične mjere što će, naglasio je, doprinijeti funkcioniranju gospodarstva i normalnom protoku robe i ljudi. 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.