-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Nagelsmann kritikovao Salihamdžića i Bayern: Objavili su vijest 20 minuta prije utakmice…

U Bundesligi jedini ozbiljan rival Bayernu je Leipzig. Bavarci imaju četiri boda više i utakmicu manje od Leipziga, dok su svi ostali klubovi odavno izvan utrke za prvaka.

Upravo zato je objava direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, koji je u petak neposredno prije susreta Leipziga i Augsburga potvrdio da su Bavarci kupili sjajnog defanzivca Leipziga Dayota Upamecana, razbjesnila Juliana Nagelsmanna.

“Presretan sam što mogu potvrditi da je točno da smo završili transfer Dayota Upamecana”, rekao je Salihamidžić i dodao:

- OGLAS -

“Imali smo intenzivne i profesionalne pregovore sa Dayotom i njegovim agentom Volkerom Struthom u proteklih nekoliko mjeseci i sve je završeno.”

Dva dana kasnije oglasio se trener Leipziga.

”Ekipa i ja bili smo koncentrirani samo na utakmicu s Augsburgom (2:1) i nismo davali previše na važnosti vijesti koja je stigla samo 20 minuta prije početka utakmice. Upamecano ima otkupnu klauzulu i on odlučuje o svojoj budućnosti, za sve ostalo morate pitati onog koje mislio da je dobra ideja objaviti tu vijest 20 minuta uoči utakmice Bundeslige.”

Upamecano je potpisao na pet godina, a vrijednost otkupne klauzule je 40 miliona eura

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA