Vijesti
Hvar
Uhapšeni vlasnik i kapetan broda na kojem su otrovani Italijani
Istragom je utvrđeno da su vlasnik jahte (23) i kapetan (27), protiv pravila struke i izričitih tehničkih uputstava u pogledu sigurnosti korištenja uređaja, ugrozili sigurnost putnika.
#
Hrvatska policija uhapsila je vlasnika i kapetana broda na kojem su u hvarskoj luci otrovani Italijani. 

Uhapšeni su privedeni u prostorije policije na Hvaru, a riječ je o 23-godišnjem i 27-godišnjem hrvatskom državljaninu, saopšteno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Oni će sutra, zbog sumnje da su počinili krivično djelo protiv opšte sigurnosti, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u pritvor.

U hvarsku luku juče je uplovio brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u bolnicu u Split, navodi portal Index.hr.

Hospitalizovane su tri punoljetne osobe od 64, 53, 44, te dvoje djece od 11 i pet godina, svi državljani Italije. Utvrđeno je da su djeca životno ugrožena.

Tijelo 57-godišnjeg Italijana prevezeno je na Odjeljenje patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Istragom je utvrđeno da su vlasnik jahte (23) i kapetan (27), protiv pravila struke i izričitih tehničkih uputstava u pogledu sigurnosti korištenja uređaja, 8. avgusta ugradili agregat sa vazdušnim hlađenjem u dijelu gdje je smješten motor jahte, usljed čijeg rada je došlo do ispuštanja otrovnih gasova - ugljenmonoksida u potpalublje broda, odnosno putničkih kabina, pa tako i do trovanja putnika.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.