1 C
Sarajevo
19.04.2024

Mouratoglu: Đoković se igra s umom svojih rivala, ali nikad nije lažirao povredu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je u osmini finala Australian Opena s 3:1 u setovima pobijedio kanadskog igrača Miloša Raonića i sutra će za polufinale igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva.

Ipak, malo ko priča o novom trijumfu srbijanskog igrača, glavna tema na Australian Openu je čudna ozljeda Novaka Đokovića u meču šesnaestine finala protiv Amerikanca Taylora Fritza.

Podsjetimo, Đoković je vodio s 2:0 u setovima i činilo se kako će lagano meč privesti kraju. Međutim, povrijedio se, počeo se žaliti na bolove i Amerikanac je stigao do 2:2. Ipak, u petom setu je prvi igrač svijeta došao do pobjede.

- OGLAS -

Brojni svjetski mediji odmah su posumnjali de je tu nešto sumnjivo i da je Novak lažirao ozljedu, a svoj je komentar dao i Rafa Nadal.

“Bilo je čudno. Dva seta je izgledalo da će se Novak predati, a onda je normalno zaigrao. Ne mogu komentirati kako se osjeća. Činilo se da će se predati, ali Novak nikad ne odustaje. Našao je način da pobijedi”, komentirao je Španjolac.

Ipak, ima i puno onih koji smatraju da su gluposti da je Đoković folirao. Jedan od takvih je i najpoznatiji teniski trener današnjice Patrick Mouratoglou.

”Nadal ima problema s leđima, Novak s abdominalnim mišićima. Svjesni su svojih povreda, znaju da se stvari mogu pogoršati. Rafa očito pokušava skratiti svoje mečeve što više može kako bi se što manje zadržavao na terenu. Očito nije do kraja spreman. Novak mora raditi istu stvar. Međutim, on je u težoj poziciji jer ima ozljedu abdominalnih mišića, koji su aktivni u svakom udarcu”, rekao je francuski trener pa komentirao tezu da je Đoković izmislio povredu:

”Novak se uvijek kad bi bio u teškoj situaciji igrao s umom svojih rivala. Radio je to puno puta u prošlosti. Kad mu ne ide najbolje, pretvara se da je odustao, kao da nije tu, a onda odjednom proigra. Ali nikad nije lažirao povredu tokom turnira. Zna se nositi s pritiskom i zato je šampion. Kad je došlo do ozljede tokom meča s Fritzom, Novak je vjerovatno osjećao da je situacija teža nego što je zapravo bila. Vidjeli smo kako je odigrao protiv Raonića. Nemoguće je onako igrati ako vam je puknuo mišić. Ipak, jasno je da je imao neki problem. Nije ništa izmislio. Sjajno je što se ipak ne radi o težoj ozljedi jer završnica izgleda sjajno s Novakom, Rafom i svim tim mladim momcima”, zaključio je Mouratoglou.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA