Vijesti
Uspjeh TV Arena Sport smeta onima koji su pljačkali i razarali Srbiju Odgovor Nebojše Žugića, na medijske napade na Arena Channels Group
#

Saopštenje Nebojše Žugića prenosimo u cijelosti:

Kupovinom ekskluzivnih prava na prenos utakmica Premijer lige u narednih šest godina, počev od sezone 2022/2023, TV Arena sport je objedinila četiri najjače evropske lige na svojim kanalima, a to je izazavalo mnogo zlonamjernih komentara od strane konkurencije.

Upravo zbog tih zluradih i nekoretnih izjava direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić, je izdao saopštenje u kojem ističe:

"Naš cilj je da se Arena gleda u svakom domaćinstvu u regionu. Poslije ove kupovine opravdano očekujemo da ćemo se naći u svakoj kući u regionu i da će svi željeti da imaju Arena sport televiziju.

Kupovinom Premijer lige učinjen je veliki korak za Arena sport i Telekom Srbije zato što će to doprinijeti još uspješnijem poslovanju grupe, nastaviće se trend rasta prihoda i profita.

Očigledno je da veliki uspeh Arene smeta mnogima koji su navikli da se državne kompanije povlače i uništavaju zarad privatnih interesa pojedinaca.

Arena to neće NIKADA dozvoliti i radit će sve u interesu Telekoma, povećanja broja korisnika, prihoda i profita.

Čitam neke naslove i čujem nekakve lažne dušebrižničke stavove o tome koliko je plaćena ili preplaćena engleska liga. Iste te naslove i tekstove čitam posle svake naše kupovine novih prava (NBA, španska, portugalska i sada engleska liga) ili produženja prava na prenose onih takmičenja koja su već kod nas (Liga Šampiona, Liga Evrope, italijanska liga, francuska liga).

To su isti oni koji su pljačkali i razarali našu državu i Telekom u prethodnom periodu, a sada se žale što država ide naprijed.

Prvi put kada su dobili konkurenciju izgubili su utakmicu.

Za sve te lige bili su raspisani tenderi sa unaprijed poznatim uslovima i uglavnom se utakmica igrala u više krugova, nekada čak i tri ili četiri kruga. Ovdje je zbog pravila nadmetanja proces izbora pobjednika završen u drugom krugu. Dakle da je istina to o preplaćivanju mislite li da bi bilo više krugova i da bi nadmetanja bila toliko mučna i iscrpljujuća?

Prema informacijama do kojih smo došli i u ovom slučaju su u prvom krugu bili u prednosti u odnosu na nas, isto kao što je bio slučaj i u drugim nadmetanjima. Pa onda kada mi na kraju pobjedimo onda krenu sa napadanjem, lažima i populističkim klevetama.

Jedina liga od liga ’’petice’’ (5 najjačih liga svijeta), njemačka liga, za koju nije bilo raspisano nadmetanje na volšeban način nije završila kod nas. Pitanja koja smo uputili svima od same lige, preko njemačke ambasade i Evropske komisije ostala su bez odgovora.

Ovo je prvi put da su male televizije (male u odnosu na svjetske medijske gigante) dobile priliku da se direktno bore za prava. Vodili smo poštenu bitku sa nekim od najvećih svjetskih agencija koje se bave trgovinom prava i sa svim drugim lokalnim sportskim televizijama i pobijedili.

Očigledno svim tim dušebrižnicima smeta rast Arene, Telekoma i svih velikih kompanija sa državnim kapitalom u svojoj vlasničkoj strukturi, kao i napredak same države zato što to ugrožava njihove privatne interese.

Ti koji nas najžešće kritikuju i napadaju navikli su da pljačkaju državu i bogate se na njen račun.

Navikli su da nemaju konkurenciju i da ne rade na tržišnim principima.

Smeta im što mi nismo sluge tajkuna nego smo sluge svog naroda i svoje države koja se razvija i napreduje u svim sferama od zdravstva, ekonomije, vojske, sporta...

Pročitao sam negdje pitanje koliko bi djece moglo da se izliječi sa tim novcem.

Pa sada se liječi 15 puta više djece u 100 puta boljim uslovima nego za vrijeme kada su tajkuni ministrovali i vodili grad i državu.

Ja imam kontra pitanje, koliko djece je moglo da se izliječi od neplaćenih poreza Dragana Šolaka i UM ili od para koje je Dragan Đilas sebi strpao u džepove ili još preciznije na račune u Mauricijusu i drugim egzotičnim zemljama?"

Generalni direktor Arena Channels Group

Nebojša Žugić

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.