11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Ivanka Tramp saslušana zbog novca za inauguraciju njenog oca

Ivanka Tramp je kćerka i savjetnica predsjednika SAD Donalda Trampa.

Kancelarija državnog tužioca okruga Kolumbija Karla Rasina otkrila je u utorak u sudskom spisu da je izlaganje obavljeno tog dana, prenosi Reuters.

U tužbi iz januara 2020. godine, Rasin je tvrdio da su firme za nekretnine Donalda Trampa i drugi subjekti zloupotrijebili neprofitne fondove da bi obogatili porodicu Tramp.

- OGLAS -

Prema tužbi, neprofitna korporacija oslobođena poreza pod nazivom “58. predsjednički osnivački komitet” koordinisala je sa porodicom Tramp da značajno pretplati prostor za događaje u hotelu Tramp Internešnal u Vašingtonu.

U jednom slučaju je neprofitna organizacija navodno platila više od 300.000 dolara za održavanje privatnog prijema u hotelu Tramp za predsjednikovo troje najstarije djece – Donalda mlađeg, Ivanku i Erika – na inauguracijskoj večeri 20. januara 2017. godine.

“Okružni zakon nalaže neprofitnim organizacijama da svoja sredstva koriste u svoje javne svrhe, a ne u korist privatnih lica ili kompanija“, rekao je Racin ranije ove godine.

Rasin tužbom želi da povrati milion dolara koji su navodno usmjereni direktno u porodičnu firmu Tramp.

Portparol Bijele kuće nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar. Osnivački odbor tvrdi da su njegove finansije bile nezavisne i da je sav novac potrošen na zakonit način.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA