1 C
Sarajevo
19.04.2024

Nepotrebno: Tri greške koje pravite prilikom kupovine farmerica

Iako se čini da nije lako naći savršen par farmerica koji nam odgovara, pa se često odlučujemo za one koje inače nosimo, ipak treba obratiti pažnju kada je kupovina ovog komada garderobe u pitanju. Greške koje činite pri kupovini farmerica mogu znatno uticati na vaše zadovoljstvo kupljenim parom. Kako piše Who What Wear, ovo su tri osnovne greške pri kupovini farmerica. 

1. Slijepo pratite trendove

Trendovi koji nam se iz dana u dan nameću na društvenim mrežama mogu opasno okupirati našu pažnju, što vrlo često rezultira kupovinom komada koji nam uopšte ne pristaje ili koji nosimo svega nekoliko puta, a zatim završi na dnu ormara. Kada je džins u pitanju, posebno se treba držati podalje od prolaznih trendova i investirati u kvalitet i klasiku.

- OGLAS -

 

  

2. Isprobavate samo jedan model 

Možda već godinama nosite ‘skinny’ džins i ne možete se zamisliti u nekom drugom modelu, no upravo vas to možda dijeli od pronalaska savršenog para za vas. ‘Skinny’ džins sa trona su još prošle godine svrgnule ‘mom’ farmerice koje bolje stoje većini žena, ali i farmerice koje su sjajne za djevojke sa figurom pješčanog sata. Zato, nemojte oklijevati i isprobajte više modela – nikad ne znate koji bi na vama ugledao savršeno.

3. Birate kvantitet umjesto kvaliteta

Ponekad je vrlo primamljivo kupiti tri para za iznos kojim možete da kupite samo jednan skuplji model, ali taj skuplji par bi vam vrlo verojatno trajao dvostruko duže od sva tri jeftinija para zajedno. Prilikom kupovine farmerica prije birajte kvalitetnije modele od čvršćeg materijala koji će ljepše naglasiti vašu figuru i dati čitavom ‘outfitu’ skupocjen izgled.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA