6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Završena šesta konferencija parlamentaraca dunavske regije

Konferencija je održana u okviru rumunskog predsjedanja Europskom unijom (EU), sudionicima su se obratili zamjenik predsjednika Zastupničkog doma Parlamenta Rumunije Florin Iordache i zamjenik predsjednika Senata Rumunije Daniel Zamfir, koji su istaknuli da su razvitak i suradnja zemalja dunavskog sliva od izuzetne važnosti za cijelu Europu.

Rumunija ima za cilj jačanje prosperiteta dunavske regije, poboljšanje parlamentarne saradnje kako bi se jačao dijalog, kao i izraženu predanost da se u ovu strategiju uključe građani u cilju njenog razvitka i što bolje konkurentosti .

Prisutnima su seobratili i predsjedavajući Odbora za europske poslove i predsjedavajući Odbora za industriju i usluge Zastupničkog doma parlamenta Rumunije Iulian Iancu.

- OGLAS -

U okviru dvije sesije razgovarano je o provođenju Strategije EU za Dunavsku regiju kroz promociju jačanja saradnje država članica u oblasti turizma i kulture, kao i o razvoju “društva znanja” kroz istraživanje, edukaciju i informacijsku tehnologiju.

Diskutuirajući na današnjem skupu gospodin Predrag Kožul je ukazao na značaj ovakve konferencije za regionalnu suradnju, imajući pri tome u vidu trenutno predsjedanje Rumunjske, a u svjetlu budućih koraka BiH na putu ja Europskoj uniji.

Potpredsjednik Narodne skupstine Republike Srbije Veroljub Arsić, istaknuo je neophodnost udruživanja dunavske regije kako bi uz pomoć fondova EU zajedno realizirali projekte veće vrijednosti.

Domaćin održavanja konferencije Dunavskih parlamentaraca 2020.godine bit će Republika Hrvatska.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA