Vijesti
Varhelji sa Vučićem o povratku predstavnika RS u institucije BiH Ova poruka odražava stav EU i mora se ubrzo desiti, u najboljem interesu građana BiH. To je također ključno za evropsku perspektivu BiH, poručio je Varhelji
#

Oliver Varhelji (Varhelyi), evropski komesar za proširenje, oglasio se na Twitteru gdje je poručio kako je telefonski razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Važan poziv danas od strane predsjednika Srbije o povratku predstavnika RS u državne institucije i osiguranje njihove pune funkcionalnosti. Ova poruka odražava stav EU i mora se ubrzo desiti, u najboljem interesu građana BiH. To je također ključno za evropsku perspektivu BiH - naveo je Varhelji na svom Twitter nalogu.

Podsjećamo, Varhelji je ranije danas dao intervju za "Magyar Nemzet" poručio kako su lažne vijesti o njegovom dogovoru sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom o održavanju posebne sjednice Narodne skupštine RS, a pozvao je čelnike RS da se vrate u institucije Bosne i Hercegovine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.