20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Stigla električna Opel Corsa

Nova generacija Corse je konačno stigla, a javnosti se predstavila kao brat blizanac Peugeota 208, automobila koji se već okitio brojnim titulama. Kad je pak električna verzija u pitanju govorimo o modelu Corse, a kod njega su bitne dvije stvari, snaga i domet.

Kao što je poznato elektromotor u maksimumu daje 136 KS i 260 Nm, a doseg s jednim punjenjem baterije je 337 km po WLTP-u. 100 km/h ima za 8,1 sekundu, a maksimalac je limitiran na 150 km/h. To ovaj Opel čini vrlo upotrebljiv, čak i u vožnji van urbanih područja.

Baterija od 50 kWh može se brzo napuniti do 80% za 30 minuta, ima osam godina garancije (ili 160.000 km), a može se puniti i na kućni punjač.

- OGLAS -

Pored električnog pogona model dobija vrlo bogatu opremu, uključujući elemente bezbjednosti po pitanju sistema asistencije, ali i dodatke poput LED Matrix prednjih svjetala. Selection nivo opreme nudi automatsku klimatizaciju s daljinskim upravljanjem, keyless sistem, infotainment s dodirnim ekranom u boji dijagonale 17,8 cm i digitalnim kokpitom. Dalje slijedi Edition nivo s prednjim LED svjetlima, 17-inčnim točkovima i sl.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA