5 C
Sarajevo
25.04.2024

Određen jednomjesečni pritvor za pet osumnjičenih u akciji ‘City’

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih koji su uhapšeni u policijskoj akciji “City”.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić je zjavila da je pritvor za četiri uhapšene osobe određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Policijskom službeniku pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

- OGLAS -

Podsjećamo, nakon višemjesečne istrage, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su 9. aprila ove godine u okviru akcije kodnog naziva ‘City’, uhapsili pet osoba zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena trgovina oružjem.

Među uhapšenima je bio i policijski službenik MUP-a KS koji se sumnjiče za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Izvršen je pretres na 11 lokacija na području općine Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, a prilikom pretresa stanova, kuća i jednog poslovnog prostora, policija je oduzela veću količinu novca, jedan kilogram droge, veću količinu pištolja i jednu pušku, kao i predmete koji dokazuju izvršenje krivičnih djela.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA