Vijesti
Vjosa Osmani zvanično preuzela dužnost predsjednice Kosova Vjosa Osmani je danas i zvanično preuzela dužnost predsjednice Republike Kosovo od vršioca dužnosti te funkcije Glauka Konjufce na svečanosti upriličenoj tim povodom.
# Anadolu Agency (AA)
Vjosa Osmani je danas i zvanično preuzela dužnost predsjednice Republike Kosovo od vršioca dužnosti te funkcije Glauka Konjufce na svečanosti upriličenoj tim povodom. 

Nakon intoniranja državne himne, Osmani i Konjufca su prošli crvenim tepihom i pozdravili postrojenu Gardu Kosovskih bezbjedonosnih snaga ispred zgrade Skupštine Kosova u kojoj je i sjedište Predsjedništva Kosova.

Svečanosti su prisustvovali premijer Albin Kurti, pojedini ministri iz Vlade, ambasadori više zemalja, kao i suprug nove predsjednice i njene dvije kćerke.

Zbog trenutne situacije sa pandemijom COVID-19 nije organizovana ceremonija inauguracije predsjednice Republike Kosovo. Međutim, organizovaće se niz aktivnosti kako bi se obilježilo preuzimanje dužnosti predsjednice, koje su usklađene sa okolnostima.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva Kosova, nova predsjednica će, pored ostalog, u toku dana primiti šampionski tim džudista, učenike Instituta ATOM, posjetiti Centar za vakcinaciju u Prištini i odati počast na grobu prvog kosovskog predsjednika Ibrahima Rugove u Prištini i u Memorijalnom centru "Adem Jashari" u Prekazu.

Osmani je, kao kandidat Pokreta "Samoopredjeljenje", za novu predsjednicu Kosova izabrana u Skupštini Kosova u nedjelju, 4. aprila, na petogodišnji mandat.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.