Vijesti
Vremenske nepogode haraju Balkanom: Pogledajte uznemirujuće scene iz BiH i Hrvatske
# Facebook

Ono o čemu se posljednjih nekoliko dana  govorilo, počelo je da se ostvaruje.  Vremenske nepogode sve više podsjećaju na događaje iz 2014. godine. 

Kiša ne staje, rijeke se izlile iz korita, poplave i presječeni putevi u gradovima. 

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina, a područje za koje se izdaje ovo upozorenje je veći dio Bosne. Ovo upozorenje izdaje se od 12. do 16. maja.

Maksimalne padavina se očekuju u centralnim, sjeverozapadnim i djelimično sjeveroistočnim područjima Bosne u nedjelju i ponedjeljak. Od srijede pa do kraja sedmice intenzitet padavina slabi.

Kiša koja od jučer ujutro pada bez prestanak, donijela je prve probleme u Krajini. Za sada je najgore stanje u Prijedoru, gdje je poplavljeno više od 200 objekata.


Nakon obilnih padavina na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac mogu se vidjeti zastrašujući prizori Vrbanje koja nosi sve pred sobom i ogromna količina smeća.

 

Zbog naglog porasta vodostaja Une i Krušnice u Bosanskoj Krupi se strahuje od novih poplava.

 

U Cazinu voda ulazi u stambene objekte, kiša ne prestaje padati, a djeca ne idu u školu.

 - Vremenske nepogode haraju Balkanom: Pogledajte uznemirujuće scene iz BiH i Hrvatske

Facebook /
Facebook /
Facebook /
 

U Hrvatskoj pored poplava, probleme stvara i jak vjetar, tako je oluji bila potrebna samo jedna noć da nanese velike štete u Zagrebu.

express.hr /
express.hr /
express.hr /
express.hr /
 

U Istri su tijekom dana jačale oborine, pri čemu je lokalno pala obilna kiša, piše portal Istramet.hr. Najviše kiše palo je na Labinštini, gdje je zabilježeno obilnih 45 mm.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.