8 C
Sarajevo
26.04.2024

Vico Zeljković: Teške optužbe na račun Dine Begića

Vico Zeljković, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, iznio je nakon današnje sjednice teške optužbe na račun aktuelnog prvog čovjeka kuće bh. fudbala Elvedina Begić rekavši da je upravo on kriv za propast današnje sjednice.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, podsjećamo, ni danas nije dobila novog selektora. Ni na današnjem sastanku Izvršnog odbora nije postignuta saglasnost o imenu novog selektora, koji će na klupi da naslijedi Dušana Bajevića.

Za Zeljkovića nema dileme – krivac je poznat.

- OGLAS -

”Imamo katastrofalnu situaciju, gospodin Begić je kriv za propast sjednice jer nije želio da se izabere selektor. Bilo je puno napisa oko samih kandidata i procesima, formirana je komisija koja je naknadno formirala stručnu komisiju koja je trebala predloži određene kandidate i da ta komisija izabere one kandidate za koje smatraju da su najbolji”, ispričao je Zeljković i nastavio:

”Data su dva prijedloga i dva dobra prijedloga i bio je posao da se ide do kraja i da se izabere jedan od dva kandidata. Komisija je donijela jedinstven stav u vidu gospodina Peteva da on bude prijedlog za selektora”, dodao je on naglasivši da ne razumije poteze aktuelnog predsjednika Saveza.

Nova sjednica trebalo bi da bude održana u narednim danima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA