-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Tragedija porodice Zovko: Josip je život izgubio u saobraćajnoj nesreći, a brat Ante je ubijen i bačen u septičku jamu

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac automobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Nestao je 26. maja 2017., a njegovo tijelo je, nakon četrdesetodnevne policijske potrage, nađeno kako pluta u septičkoj jami dva metra udaljenoj od kuće pokojnog trgovca korištenim automobilima Rudolfa Ožića Bašića.

Dokazano je da je Ožić Zovka ubio sa dva metka iz pištolja kalibra 9 mm, a meci su ga pogodili u predjelu prsnog koša i ti prostrijeli su uzrokovali njegovu smrt. Meci se nisu zadržali u tijelu i pretpostavlja se da je Zovko ubijen iz neposredne blizine.

- OGLAS -

Ožić, koji je zadnji vidio Zovka prije njegova nestanka, od početka je bio sumnjiv policiji, tri puta je mijenjao iskaze, davao općenite i neprecizne informacije u svojstvu svjedoka, odbio je i poligrafsko ispitivanje, ali za policiju nije bilo dovoljno dokaza da ga se osumnjiči i uhapsi za to djelo.

Ožić je policiji kazao da je tog dana bio sa Zovkom, da su išli na piće i zatim na ručak, te da ga je poslije ostavio na ulazu u malu uličicu preko puta jedne pekare. Kazao je da je Zovko onda ušao u automobil marke mercedes, E-klase, srebrne ili sive boje, imotskih ili splitskih registracijskih oznaka te se s vozačem toga vozila odvezao u nepoznatom smjeru. Bilo je kuloarskih nagađanja da je Zovko odveden čak u BiH i da se živ i otet nalazi u Sarajevu, ali to su bile netočne informacije.

No, da Ožić ima puno izravnije veze sa Zovkovim nestankom, policiji je postalo puno jasnije kada se Ožić pokušao ubiti prerezavši žile. Pronađen je u vozilu parkiranom na makadamskom putu, a hitno je prebačen u splitsku bolnicu gdje se liječio na Odjelu psihijatrije. Iz bolnice je izišao 30. maja, a već sutradan, u subotu 1. juna, ujutro, objesio se na verandi ispred obiteljske kuće. Pokraj njega je pronađena i oproštajna poruka, u kojoj je napisao da su njegovu očajničkom potezu kumovali brojni financijski problemi u koje je upao.

Ožić je Zovku navodno dugovao šest tisuća eura iz nekih prijašnjih transakcija, ali taj dug u svojoj oproštajnoj poruci nije spominjao. Najvjerojatnije je prije smrti Zovko pritisnuo Ožića da mu vrati dug i onda je došlo do svađe i ubojstva. No, te detalje policija nikad neće doznati jer su obojica mrtvi.

Više detalja možete pročitati na slobodnadalmacija.hr

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA