Vijesti
Vučić komentirao zabranu ulaska delegaciji Vojske Srbije u Hrvatsku Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom zabrane srbijanskim kadetima da uđu u Hrvatsku na obilježavanje Dana jasenovačkih novomučenika da Hrvati ne žele da se prisjećaju svoje prošlosti i onoga što se dešavalo u Drugom svjetskom ratu.
#

Vučić je rekao da Srbi moraju da brinu o svojim žrtvama da im niko ne bi zabranio da im odaju počast, te podsjetio da će na teritoriji entiteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini, u Donjoj Gradini, biti izgrađen memorijalni centar.

- Očekujemo uskoro prijedlog jedne od najboljih svjetskih i američkih kompanija kako da izgleda memorijalni centar u Donjoj Gradini. Mi moramo da brinemo o tome da nam niko nikada ne bi zabranio da odajemo počast jasenovačkim velikomučenicima - rekao je Vučić novinarima u Nikincima.

On je dodao da će biti snimljeni i prvi filmovi o Jasenovcu, što je bilo zabranjeno 75 godina kako se tadašnje vlasti nekome ne bi zamjerile.

Vučić je rekao i kako je bolje da ne komentira izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović na obilježavanju 70 godina početka Drugog svjetskog rata u Poljskoj, koja je rekla da su Hrvati dali najveći doprinos antifašističkoj borbi.

On je podsjetio na bombardovanje Beograda u Drugom svjetkskom ratu, kao i na stradanja Srba u Šapcu, Kraljevu, Kragujevcu, dok su mnogi u drugim državama dočekivali okupatore cvijećem.

- Bilo je više fašističkih režima, a samo dva nacistička u čitavoj Evropi. Ponosan sam na borbu srpskog naroda i u centralnoj Srbiji i Vojvodini, na Kosmetu, zapadno od Drine i Dunava, jer se naš narod borio protiv okupatora - rekao je Vučić.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.