Vijesti
Vučić na sastanku sa Srbima s Kosova: "Reći ću vam šta imam da kažem i vi ćete reći meni šta imate, pa ćemo se dogovoriti" "Predsjedniče, morate da razumijete nervozu ovog naroda. Mi smo zabrinuti za svoje porodice", rekao je Simić
#

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa predstavnicima Srba sa Kosova u Raškoj da će otvoreno razgovarati o aktuelnoj krizi na Kosovu. Predsjednik je upitao predstavnike Srba na Kosovu da li su tražili prisustvo medija, na šta je dobio potvrdan odgovor.

"Ne razumijem zašto će nam kamere na ovakvom sastanku, ali poštovat ću vaš izbor. Saslušat ću vas sat ili dva, možda i duže, ali ću odgovoriti na sva vaša pitanja", rekao je Vučić.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da je zaprepašten dešavanjima u Mitrovici i da je morao da popije lijekove za smirenje.

"Razumio bih da su nas prebijali kundacima i pendrecima, ali da neko puca na ovaj narod - ne mogu da razumijem. Ako se ovako nešto desi ponovo - mi ćemo imati opći otpor", rekao je Rakić.

"Branit ćemo se, ali ne znam da li ćemo moći da se odbranimo. Branit ćemo se svim raspoloživim sredstvima", rekao je on.

Srbi sa Kosova su apelovali na Vučića da pošalje vojsku da odbrani srpski narod, piše "Informer.rs". 

"Predsjedniče, morate da razumijete nervozu ovog naroda. Mi smo zabrinuti za svoje porodice", rekao je Simić.

Podsjetimo, građani Sjeverne Mitrovice i Zvečana, gdje živi većinski srpsko stanovništvo, suprotstavili su se danas akciji nakon što su se čule eksplozije prilikom upada specijalne policije u apoteke. Nastali su sukobi na ulicama, zbog čega je stigla i ROSU, a situacija se sada smiruje.

U sukobima ima povrijeđenih, a jedna osoba je, kako prenose mediji na Kosovu, upucana sleđa zbog čega se nalazi u operativnoj sali na KBC Kosovska Mitrovica. Identitet ranjene osobe je poznat, a riječ je o Srećku Sofronijeviću iz Zvečana.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.