Vijesti
Vučić napušta SNS, formira novu stranku U srbijanskim političkim krugovima se već neko vrijeme spekuliše da Aleksandar Vučić neće samo otići sa čela Srpske napredne stranke (SNS), već će i formirati novu političku partiju ili pokret.
#

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započinje formiranje Narodnog pokreta za državu i u narednom periodu će obići sve dijelove Srbije.

Vučić će, kako je potvrđeno srbijanskim medijima, zatražiti podršku naroda za odbranu Srbije i od subote, 11. marta, započeti razgovore sa stanovništvom na jugu Srbije, najvjerovatnije u Vranju.

Inače u srbijanskim političkim krugovima se već neko vrijeme spekuliše da Aleksandar Vučić neće samo otići sa čela Srpske napredne stranke (SNS), već će i formirati novu političku partiju ili pokret.

Mada je ovakav razvoj događaja djelovao nevjerojatno, Vučić je ranije na konferenciji za novinare praktično najavio osnivanje novog političkog bloka “pristojne i normalne Srbije”, koji će biti i građanski i nacionalni.

Podsjećanja radi, spekulacije da se formira nova politička organizacija vlasti pojavile su se nakon što je to najavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i objave na društvenim mrežama funkcionera SNS Vladimira Đukanovića da se "valja baciti na formiranje nove partije, pripremiti osnivačke akte, skupljati potpise, napraviti osnivačku skupštinu, usvojiti programske ciljeve i statut".

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.