Vijesti
Vučić objasnio zašto je Srbija povukla odluku o protjerivanju ambasadora Odnosi među komšijama su mnogo više od konvencija, kaže predsjednik Srbiji Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na protjerivanje srpskog ambasadora iz Podgorice.
# Tanjug

Odnosi među komšijama su mnogo više od konvencija, kaže predsjednik Srbiji Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na protjerivanje srpskog ambasadora iz Podgorice.

"Vlada Srbije donijela je ispravnu odluku, ta odluka će sigurno doprineti boljim odnosima. Dugo sam razmišljao o tome i zamolio Anu Brnabić i Nikolu Selakovića, koji je postupio kao ministar suverene države, po pravilima Bečke konvencije, da povuku odluku. Smatram da su život i odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencije", objasnio je Vučić večerašnju odluku srpskih vlasti.

On smatra da Srbija može da pokaže svoju snagu, a ne slabost, time što će da odustane od protjerivanja ambasadora.

"Znam da uvek u Srbiji uvek ima onih koji su kritikovali recipročnu meru, a koji će kritikvati sadašnju odluku. Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske, bratske odnose. Odluka je apsolutno ispravna, dorpineće boljim odnosima", naglasio je Vučić.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.