9 C
Sarajevo
20.04.2024

Krišto prekinula sjednicu zbog nedolaska poslanika iz RS i HDZ-a

Sjednica je, podsjetimo, počela sa polusatnim zakašnjenjem, ali je prije glasanja o dnevnom redu, predsjedavajuća Krišto dala pauzu od 15 minuta, kako bi se odlučilo da li je moguće nastaviti sa radom. 

Naime, na sjednicu nije došao nijedan poslanik iz RS, kao ni poslanici iz HDZ-a BiH, izuzev predsjedavajuće Krišto, koja je otvorila sjednicu, te konstatovala da kvorum za rad postoji, ali ne i kvorum za odlučivanje. 

Uslijedila je pauza od 15 minuta, nakon koje u sali nije bio dovoljan broj poslanika koji bi omogućili kvorum za rad. 

- OGLAS -

“U ovom trenutku ne postoji ni kvorum za rad, ni kvorum za odlučivanje”, konstatovala je Krišto, te potom prekinula hitnu sjednicu Predstavničkog doma. 

Inače, današnju  sjednicu su inicirali poslanici SDP-a, Naše stranke, SBB-a i A-SDA  

Poslanici su danas trebalo da se izjašnjavaju o Informaciji Vijeća ministara BiH o kontroli i upravljanju prilivom masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH, s osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Poslanici bi na ovoj sjednici trebali razmatrati i Informaciju Kolegija Predstavničkog doma PSBiH o razlozima neimenovanja članova Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i mogućim posljedicama.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA