Vijesti
Vučić poručio da ide u Tiranu: Ako ne bih otišao, sigurno bi bilo velike štete Ja nemam problem, nemam sujete, uvijek vodim računa o svemu, rekao je
#

Razgovarao sam sa skoro svim saradnicima, maločas, jučer i danas, sa prijateljima i predsjednicima više zemalja i premijerima o odlasku u Tiranu, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na poligonu u Nikincima, gdje prisustvuje vojnoj vježbi te dodao da će ići u Tiranu.

- Ja nemam problem, nemam sujete, uvijek vodim računa o svemu. Nekad vas obuzme emocija, kada vam neko mjesecima i sedmicama unazad proizvodi krize. One su nešto o čemu mediji samo izvještavaju, a ja sa tim moram da živim, da se brinem o našem narodu, da brinem o ekonomiji. Živ ste čovjek, morate da reagujete - rekao je Vučić.

"Bit će neke koristi"

Kako je dodao, "omaklo mu se, nije ni blesav ni lud, ni glup".

- Što se tiče Tirane, tamo će biti dobrih stvari za naše građane, poput smanjenja cijene rominga. Za mene je vrlo teško kada je riječ o Kosovu, da razumijem taj jezik dvije strane, i to je ono što izaziva jad i bijes - istakao je on.

Kako je dodao, "nisam siguran, ali svakakako će neke koristi biti od mog odlaska u Tiranu".

- Ako ne bih otišao, sigurno bi bilo velike štete - rekao je Vučić.

"Možda su saradnici u pravu"

Kako je dodao, "možda su moji saradnici u pravu kada kažu da treba jedan odgovor da se čuje".

Na vojnoj vežbi u Nikincima prikazana je moderna oprema koju posjeduju jedinice Vojske Srbije, a akcenat je na upotrebi dronova, ali i bespilotnih letjelica.

Vježbi prisustvuje i ministar odbrane Srbijek Miloš Vučević i načelnik Generalštaba vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.