Vijesti
Vučić: Pozicija Prištine ovisi o Beogradu Njihova pozicija ovisi o Beogradu. Nadam se da će netko imati dovoljno pameti da to razumije - izjavio je Vučić
#
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak u Berlinu da Kosovo ne može postati konsolidirana država bez Srbije, te da pozicija Prištine u potpunosti ovisi o Beogradu, dok je Srbija međunarodno priznata država i članica Ujedinjenih nacija tako da ne ovisi o Prištini niti joj je potrebno da je Kosovo prizna.

- Njihova pozicija ovisi o Beogradu. Nadam se da će netko imati dovoljno pameti da to razumije - izjavio je Vučić beogradskim medijima nakon današnjeg susreta u Berlinu s predsjednikom Odbora za europske poslove u njemačkom Bundestagu Günterom Kirschbaumom.

Komentirajući odnos predstavnika Prištine na jučerašnjem summitu s kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom, Vučić je ocijenio da je bio vidljiv sukob kosovskog predsjednika Hashima Thacija i premijera Ramuska Haradinaja.

- Tu ima i njihovog sukoba, ali i igre, kako bi dobili više ustupaka - ustvrdio je Vučić, naglasivši da je na sastanku političkih čelnika zapadnog Balkana u ponedjeljak u Berlinu "Srbija štitila svoje interese".

Kao preduvjet za nastavak dijaloga s Kosovom Vučić je ponovio stajalište i zahtjev Beograda o ukidanju kosovskih pristojbi na robu iz Srbije, prenosi Hina.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.