Vijesti
Vučić se noćas sastao sa Srbima sa Kosova: Siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se noćas, 40 minuta iza ponoći sa predstavnicima Srba sa Kosova.
#

- Tu su naši Srbi sa Kosova. Zamolili smo ih samo da se čuvaju i da budu staloženi. Da sačuvamo mir, da sačuvamo stabilnost i da na tuđu aroganciju i bahatost odgovorimo onako kako pristojni ljudi uvijek odgovaraju. Samo hoćemo da čuvamo svoje i ništa više. Tako da siguran sam da ćemo kao narod pokazati zrelost i da ćemo sačuvati svoja ognjišta - rekao je Vučić u video snimku objavljenom na Instagramu.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Sastanak je održan noćas, nakon što jučer na razgovorima u Briselu nije postignut dogovor o rješenju za registarske tablice. 

Podsjećamo, premijer Kosova Albin Kurti objavio je na Twitteru da prihvata ponudu SAD i i odgađa naplaćivanje kazni za 48 sati.

- Zahvaljujem ambasadoru Hovenijeru na posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtjev za odlaganjem za 48 sati mjere izricanja kazni za nelegalne "KM" (i druge) automobilske tablice. Srećan sam što ću raditi sa SAD i EU na pronalaženju rješenja u naredna dva dana - objavio je Kurti na Twitteru.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.