Vijesti
Vučić se pridružio čestitkama Xiju na novom mandatu: "Radujemo se vašim uspjesima" "Posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda", poručio je Vučić
#

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Narodne Republike Kine Xi Jinpingu na ponovnom izboru za predsjednika Narodne Republike Kine.

"Mi u Srbiji vaš reizbor za predsjednika posmatramo kao jasnu potvrdu vašeg nesumnjivog doprinosa jačanju uloge, ugleda i značaja Narodne Republike Kine, kao i vaše nepokolebljive odanosti časnom služenju kineskom narodu.

Čvrsto vjerujemo da će period pred nama, pod vašim predanim, mudrim i vizionarskim liderstvom, biti obilježen novim impresivnim uspjesima Narodne Republike Kine u svim oblastima, čemu se posebno radujemo, počastvovani što Vas i kineski narod imamo za svoje osvjedočene prijatelje", naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je ukazao da je izuzetno ponosan što su odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine na svom historijskom vrhuncu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

"Posebno mi je zadovoljstvo što ću u narednom periodu imati čast da, zajedno sa vama, nastavim da ulažem napore na daljem osnaživanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva naša dva naroda“, navodi se u Vučićevoj poruci.

Xijev treći mandat bez presedana na mjestu predsjednika Kine zvanično je podržala politička elita zemlje, učvrstivši njegovu kontrolu i učinivši ga šefom države sa najdužim stažom komunističke Kine od njenog osnivanja 1949. godine. 

Ranije je i Vladimir Putin uputio čestitku Xiju povodom novog mandata poručivši da Rusija veoma cijeni njegovi lični doprinos u jačanju odnosa između Rusije i Kine.  

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.