15 C
Sarajevo
26.04.2024

Guardiola o povredi Aguera: Izgleda loše

Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su u derbiju 13. kola Premier lige Engleske nakon preokreta savladali Chelsea sa 2:1, ali je slavlje pokvarila pobjeda prvog strijelca Sergija Aguera. Nakon susreta menadžer Josep Guardiola izjavio je da Aguerova povreda izgleda loše, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Mislim da će Aguero biti loše. Moraće ga pregledati doktor. Mislio je da je riječ o udarcu, ali moguće je da je nešto istegnuo. Izgleda da je u pitanju mišić, a onda bi ga mogli izgubiti u najvažnijem periodu sezone. Međutim, tako je kako je. Imamo mladih igrača i pokušaćemo nadomjestiti njegov izostanak“, kazao je Guardiola.

Osim što se povrijedio Aguero, u duelu sa Chelseajem na grčeve su se žalili David Silva i Rodri.

- OGLAS -

“ S Rodrijem i Silvom imali smo problema zbog grčeva, jer su bili umorni. Rodri nije igrao mjesec i po. Silva nakon reprezentativne pauze nije mnogo trenirao i nakon ove utakmice potreban vam je neki ritam u nogama. Utakmica je bila zahtjevna i zato se to dogodilo“, objasnio je menadžer “građana“.

City, koji brani titulu šampiona Engleske, nakon 13 odigranih kola zauzima treće mjesto u Premier ligi sa 28 bodova, čak devet manje od lidera Liverpoola.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA