7 C
Sarajevo
25.04.2024

Američki pisac stigao u RS i poručio:Pravi genocid nije počinjen u Srebrenici, već u RS-u

“Za dešavanja na ovim prostorima zainteresovao sam se još 1991. godine i pratio sam sve. Vidio sam da mediji u Americi uglavnom objavljuju jednostrane izvještaje o svemu i zato sam počeo da se bavim dešavanjima i shvatio sam da je najvažnije pitanje u stvari pitanje Srebrenice”, rekao je Israel za “Glas Srpske”.

“Svake godine se pojavljuju novi svjedoci koji pričaju svoje navodno strašne priče i govore o onome što se njima navodno dogodilo i iznose svoje viđenje onoga što se dogodilo u Srebrenici, a praktično niko kritički ne posmatra sve što objavljuju”, tvrdi Israel.

„To je nemoguće šta su svjedoci govorili. Tu je bilo strašnih priča, kao recimo kako je stari čovjek nosio dvoje djece, a onda ga je zaustavio srpski vojnik, rekao mu da spusti djecu i ubio ih. To su strašne priče, a najstrašnije je što su lažne”, rekao je on.

- OGLAS -

Govoreći o tome zbog čega su ljudi na Zapadu vjerovali u priče svjedoka iz Srebrenice, Israel je kazao da “tim svjedocima niko nije smio da kaže da lažu”.

“Njih svi tretiraju kao svete žrtve i niko njihov status nije smio ni slučajno da dovodi u pitanje”, kazao je Israel, ponovivši teoriju zavjere kojom se tobože Srebrenicom pokušava zamijeniti Jasenovac na način da se kaže “ustaše su su bile loše, ali, evo, vidite da su Srbi mnogo gori”, kazao je Israel.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA