Vijesti
Vučić: U Hrvatskoj navijaju da nestanem u krvi, to me zabavlja
#

Vrlo sam pozitivno iznenađen, jer ako oni toliko navijaju da ja u krvi odem, da nestanem, da je ovdje grotlo i prevratnička atmosfera – onda sam sigurno nešto dobro učinio za Srbiju u prethodnom razdoblju, odgovorio je Vučić na pitanje novinara komercijalne televizije TV Pink kako komentira pisanje hrvatskih medija o prosvjedima koji se od 8. prosinca svake subote održavaju u Beogradu, a počeli su se širiti i na druge gradove u Srbiji.

Vučić je rekao kako je takvo medijsko izvještavanje u Hrvatskoj “u moru problema s kojima se susreće na dnevnoj razini” jedna od stvari koja ga zabavlja.

Kaže kako to vidi kao “izraz želje” onih u Hrvatskoj koji bi željeli slabu Srbiju, onakvu kakva je bila nekad pod njegovim današnjim protivnicima –  (bivšim predsjednikom države) Borisom Tadićem, (nekadašnjim gradonačelnikom Beograda) Draganom Ðilasom i (bivšim šefom diplomacije) Vukom Jeremićem.

Tada je Hrvatska bila dominantna u odnosu na nas u svakom pogledu, ocijenio je Vučić ukazujući na neke podatke koji ilustriraju današnje razlike u gospodarstvu i trgovini.

“Neki žele da se vrate ranija vremena”

“Koji god od tih pokazatelja pogledate danas, vidjet ćete da je drugačiji. Srbija ima suficit u trgovini s Hrvatskom, ima dvostruko veći rast od Hrvatske u 2018., za 55 posto nižu stopu javnog duga u odnosu na BDP, skoro dvostruko niži javni dug u apsolutnom iznosu”, ustvrdio je srbijanski predsjednik.

Konstatirajući kako je “Hrvatska natjecateljska nacija” kao i Srbija, Vučić je rekao kako bi neki željeli da se vrate ranija vremena.

“To možete vidjeti kada čitate njihovog glavnog ideologa Davora Stiera. Tu vidite koliko pate za starim vodstvom u Srbiji, a koliko su oprezni kada govore o Srbiji pod Vučićem jer je ona neuporedivo snažnija nego ranije”, rekao je Vučić novinarima.

On je naglasio kako Srbija Hrvatsku ničim ne ugrožava, osim što Srbija neće biti “slaba ni nesposobna”.

Vučić je poručio da Srbija s Hrvatskom želi “dobre i najbolje odnose i još mnogo toga”, kao što je učinila i za pripadnike hrvatske manjine u Srbiji.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.