Vijesti
Vučić u Minhenu: Amerikanci insistiraju na ukidanju taksi "Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine", rekao je Vučić novinarima u Münchenu,
#

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se uoči sutrašnje 56. Münchenske sigurnosne konferencije sastao sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Richardom Grenellom.

Poslije razgovora s Grenellom, Vučić je rekao da Amerikanci vrlo čvrsto i tvrdo insistiraju na žurnom ukidanju taksi.

 "Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine", rekao je Vučić novinarima u Münchenu.

On je poručio da su spremni da sjednu za sto s predstavnicima Prištine onog dana kad se ukinu takse.

Naglasio je da građani moraju znati da se takse tiču svakog građanina Srbije.

"Njihovo uvođenje nam je umanjilo rast za 0,4 posto. Značajno je smanjilo moć daljeg uvećavanja plaća i mirovina. A što je ekonomija snažnija, što budemo mogli da prodiremo šire to je snaga Srbije veća, i tako će i standard biti veći", objasnio je Vučić.

Sa specijalnim izaslanikom Grenellom će se sastati i kosovski predsjednik Hashim Thaci.

Grenell je posljednjih dana u više navrata poručio Prištini da ukine takse i to bez uvođenja recipročnih mjera prema Beogradu.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.